Zubni implantati – prednosti

Zubni implantati su sve popularniji izbor ljudi koji žele nadomjestiti svoj izgubljen ili polomljen zub. Postoji nekoliko rješenja za ovakvu vrstu problema.

Zubni implantati – prednosti

Prvo i najmanje preporučljivo je da nastavite svoj život bez izgubljenog zuba i po tom pitanju ne učinite apsolutno ništa. To naravno nije najbolje rješenje jer direktno utječe na fizički izgled, a zatim i na način na koji se hrana konzumira. 

Druga mogućnost je upotreba proteza ili parcijalnih proteza. Ovakav izbor nesumnjivo pruža bolji estetski izgled, ali ima nekoliko ograničenja u korištenju.

Treće rješenje je korištenje zubne krunice koja se koristi kada zub napukne. Ovakav tretman se preporučuje jedino kod privremenih rješenja.

Umjesto da se okrenete ovim opcijama, postoji mnogo bolje rješenje. Zubni implantati su restorativni postupak koji može dovesti do sjajnih rezultata.

Zubni implantati imaju velike prednosti koje ih čine dobrim izborom. Naravno, postoje i izvjesni nedostaci koje treba razmotriti prije nego što se odlučite na ovakav tretman izgubljenog zuba.

Uzimajući u obzir činjenicu da je 40% odraslih između 35 i 44 godina, tokom života izgubilo bar jedan zub, smatramo da se treba informirati i razmotriti prednosti i mane ove procedure, sve u cilju donošenja prave odluke.

Prednosti zubnih implantata

U nastavku pročitajte koje su prednosti zubnih implantata:

  • Izgled – Zubni implantati će u potpunosti zadovoljiti estetski zahtjev i dati vašim zubima najprirodniji izgled, koji će se najbolje uklapati sa ostalim zubima u vilici. Zajedno sa navlakama za zube, stručnim i iskusnim stomatologom, možete postići zavidne rezultate.
  • Oštećenja – Kada koristite protezu ili krunicu, postoji izvjestan rizik da će se oštetiti susjedni zubi. Zubni implantati ne oštećuju okolne zube, ništa više ili manje od običnih prirodnih zuba.
  • Dugotrajnost – Zubni implanti traju duže od bilo kojih drugih restorativnih postupaka. Istraživanja pokazuju 98% uspjeha, a nakon 10 godina nošenja stopa uspješnosti pada za svega par postotaka. Zubna krunica gubi svoju funkciju nakon godinu ili dvije, a zubna proteza gubi sposobnost ispravnog služenja nakon svega 5 godina korištenja.
  • Snaga zagriza – Za razliku od zubnih proteza koje zadržavaju polovinu snage zagriza, zubni implantati u potpunosti zadržavaju snagu zagriza prirodnih zuba.