Osjećate bol prilikom zagriza, zubi su vam iznimno osjetljivi na toplo ili hladno? Pulsirajuća bol u zubu ne predaje se lako i ne da vam spavati? Sasvim je moguće da imate problema s zubnim živcem. Na sreću, vaš problem u samo jednoj posjeti može riješiti jedina specijalistica endodoncije u zadarskoj regiji.

Riješite se boli u jednoj posjeti

Kako nastaju bolni problemi s zubnim živcem?

Problemi sa zubnim živcem najčešće nastaju zbog karijesa koji se nije tretirao na vrijeme. Karijes omogućuje bakterijama prolaz do mekog tkiva zuba zvanog pulpa. Bakterije iritiraju pulpu te izazivaju upalu živca. Zubni živac još se može upaliti i uslijed mehaničke iritacije ili dubokog ispuna korijenskih kanalića prilikom procesa liječenja zuba.

Endondoncija - Stomatološka Ordinacija Sladović

Zašto je bitno liječiti upalu zubnog živca na vrijeme?

Kao i svaki problem sa zubom, upalu zubnog živca potrebno je liječiti čim prije. Ako akutna bol postane kronična, može dovesti do razaranja čeljusne kosti i gubitka zuba. Stoga, nemojte čekati zadnji čas već nas posjetite na vrijeme!

Komplikacije u liječenju korijenskih kanalića su učestale. Evo kako ih mi sprječavamo

Kod endodoncija koje se rade u višestrukim posjetama povećava se rizik od produljenja infekcije i pacijent se bespotrebno izlaže traumi. Liječenje korijenskih kanalića u našoj se dentalnoj klinici radi u jednoj posjeti da bismo smanjili rizik od infekcije, ali i vas kao pacijenta lišili nepotrebne neugode.

Endondoncija - Stomatološka Ordinacija Sladović

Što vas očekuje u procesu liječenja korijenskih kanalića?

  1. Proces liječenja započinjemo rendgenskom snimkom vaših zubi nakon čega naša specijalistica postavlja dijagnozu.
  2. Potom vam dajemo lokalnu anesteziju kako bi postupak bio što ugodniji. Kada anestezija počne djelovati, otvaramo zub kako bi mogli pristupiti zubnim kanalima.
  3. Treći korak je širenje i ručno čišćenje korijenskih kanala uz pomoć instrumenata (iglica za čišćenje).  Nakon što očistimo kanale dobro ih dezinficiramo i napunimo ispunom.
  4. Posljednji korak je dobro zatvaranje zuba, bilo plombom ili idealno krunicom da se spriječi infekcija. Time potičemo imunološki sistem organizma da lokalno dovede do sanacije upale i regeneracije kosti.

Zašto odabrati baš Dentalnu kliniku Sladović ako imate problem sa zubnim živcem?

  • Imamo stručnost i znanje. Mr.sc. Teuta Jukić Maršan jedini je specijalist endodoncije na širem zadarskom području. Više od dva desetljeća olakšava život svojim pacijentima uspješno liječeći probleme zubnog živca.
  • Minimalizirani boravak u ordinaciji i bezbolne procedure. Kod nas se problem upale zubnog živca rješava u jednom posjetu čime se smanjuje mogućnost infekcije i komplikacija.
  • Suvremena aparatura i moderne tehnologije koje povećavaju ugodu i skraćuju postupke.
  • Ugodno i sigurno okruženje u kojem ćete se osjećati ugodno gotovo kao kod kuće.

Ako se želite brzo i efikasno riješiti problema sa zubnim živcem, korijenskim kanalićima i boli koja vas sprječava da živite normalno, odaberite specijalisticu endodoncije koja zna riješiti vaš problem.