Oštetili ste ili izgubili zub? Želite ljepši, cjelovitiji osmijeh, povratak normalnim životnim navikama, okusima i aktivnostima? Upoznajte naša efikasna i ugodna protetska rješenja koja uz iskustvo, prate i najsuvremeniji dosezi tehnologije!

Želim ljepši osmijeh

Što su i kome trebaju protetski radovi?

Kada kažemo protetika, mislimo na onu granu stomatologije koja nadomješta zube i mekane dijelove usne šupljine. Razlikujemo fiksnu (ljuskice, zubne krunice, zubni mostovi) i mobilnu (potpune ili djelomične proteze).

Protetska rješenja mogu vam pomoći u slučaju da:

  • Želite ljepši izgled zuba koji je oštećen poput otkrhnutog zuba, zuba koji je izgubio boju ili zuba jako oštećenog karijesom
  • Želite funkcionalne zube i lijepi osmijeh, no nedostaje vam jedan ili više zubi, a niste u mogućnosti ili ne želite implantate
Protetika - Stomatološka Ordinacija Sladović

Zubne ljuskice ili krunice - otkrijte što odabrati kada!

Ako želite takozvani holivudski osmijeh, porculanske ljuskice pravo su rješenje za vas! Riječ je o minimalno invazivnom protetskom zahvatu tijekom kojeg se zub minimalno brusi. Na njega potom postavljamo porculansku ljuskicu koja fantastično imitira caklinu prirodnog zuba. Ljuskice koristimo ako su oštećena vašeg zuba mala (napukla caklina, diskoloracija).

U slučaju većih oštećenja zuba primjerice karijesom ili u slučaju nedostatka zuba, preporučit ćemo vam krunice i to one vrhunske kvalitete! Krunice su svojevrsna keramička navlaka koja izgleda poput prirodnog zuba. Stavljaju se na prethodno izbrušen, na temelju otiska koji smo uzeli. Ako vam nedostaje više zuba, odnosno vam je potreban niz krunica postavljamo zubni most.

Krunice će vam omogućiti veću čvrstoću zubi kao i otpornost na kemijske utjecaje, toplinu i koroziju.

Kada vam treba proteza i kakve vrste proteze postoje?

Mobilnu protetiku čine upravo proteze -  potpune, ako je u pitanju bezuba čeljust, parcijalne proteze (za koje se koristi BioHPP materijal s izvrsnim svojstvima), u slučaju da ste izgubili samo određeni dio zubi te proteze na implantatima.

Protetika - Stomatološka Ordinacija Sladović

Što očekivati kada se odlučite za neko protetsko rješenje?

  1. Moguća protetska rješenja zaista mogu varirati, ovisno o stanju vaših zubi odnosno usne šupljine, vašim željama i mogućnostima. Zato proces započinjemo razgovorom.
  2. Nakon inicijalnog razgovora i konzultacija, radimo rendgensku snimku u našoj klinici. Potom slijedi dijagnostika.
  3. Posljednji korak prije početka procesa jest plan terapije s obzirom na vaše potrebe, želje i mogućnosti.

Zašto nama pokloniti povjerenje za izradu protetskih rješenja?

  • U našoj klinici možete biti sigurni da ćemo vam uvijek preporučiti ono rješenje koje je najbolje za vas i unutar je vaših mogućnosti
  • Imamo dugogodišnje iskustvo u protetici, bogato znanje koje nam pomaže da brzo utvrdimo vaš problem i pronađemo rješenje za njega
  • U Dentalnoj klinici Sladović imamo vlastiti rendgen što i vama i nama štedi vrijeme te ubrzava cijeli proces
  • Imamo suvremenu aparaturu i moderne tehnologije koje povećavaju ugodu i skraćuju postupke
  • Kod nas možete računati na ugodno i sigurno okruženje u kojem ćete se osjećati gotovo kao kod kuće

Razmišljate o tome koliko bi život bio lakši s boljom funkcijom zuba i zagriza? Želja vam je smijati se opušteno i snažno, kao nekada? Javite nam se, pronaći ćemo najbolje rješenje za vašu potrebu!